Представих хубав тапициран табла в стаята на малкото ни момиче. Но просто не можех да повярвам на цените! Така че реших да взема въпросите в собствените си ръце – табла за вкъщи, тук идвам.

Решен да направи процеса възможно най-напред (и евтин!), Направих тон на изследване предварително. Щастлив съм да съобщя, че съм пропуснал кода. Следвайте тези четири прости стъпки, за да направите свой собствен тапициран табла.

материали

  • 1 парче шперплат или MDF (фибростъкло със средна плътност)
  • хартия и молив
  • ръчен трион
  • ножици
  • 2 опаковки от леко памучно ватиране
  • 1 парче тъкан, достатъчно голяма, за да покрие предната част на таблото ви, плюс 2-3 инча
  • щампова пушка

домашно Depot.JPG (skyword:220474)

Това е съпругът ми, който избере лист от MDF: Радваше се да научи колко е евтино!

инструкции

Стъпка 1: Закупете подходящата фондация

Предлагам да закупите лист от MDF (фибростъкло със средна плътност) от вашия местен магазин за железария. Само с няколко долара е много по-евтино да купувате и по-лесно да рязате, отколкото шперплат. Това е идеално за такъв проект! Уверете се, че измервате леглото си предварително, за да получите правоъгълния правоъгълник.

Съвет с размер: имах работа с двойно легло, затова се уверих, че парчето е малко над 38 инча ширина (ширината на стандартно двойно легло). Що се отнася до височината, исках табелата да е висока и да има истинско въздействие, така че от пода до върха на таблото правоъгълният борд да е около 60 “висок. Аз ви насърчавам – с партньор – за да се уверите, че ви харесва височината.Филда от MDF се предлагат в стандартни размери, затова се уверете, че имате магазина нарязан на правоъгълника според вашите точни спецификации в къщата, преди да излезете с него.

проследи-с-paper.JPG (skyword:220475)

Проследете и изрежете формата на таблата, подобно на Валентин.

Стъпка 2: Създайте формата на таблото си

Дума на мъдрите: Създаването на “фантазия” е по-ангажирано, отколкото просто залепване с правоъгълник. В края на деня си помислих, че си заслужава, но ако нямате достъп до ръчен часовник и / или смятате, че ще бъдете доволни от правоъгълник, тогава казвам, че изцяло прескочите тази част и продължете напред Стъпка 3.

Ето как създадох моята “измислена форма”: взех огромно парче хартия, сгънах я наполовина и после дръпнах едната страна на таблото. Когато се разгърна, имаше идеално симетрична форма на таблото!

проследи-с-pencil.JPG (skyword:220476)

Проследете формата на главата си върху MDF.

След това проследих формата върху MDF с помощта на молив.

Джордж-measures.JPG (skyword:220477)

Нарязването по линиите с ръчна машина отнема няколко минути.

Тъй като не притежавам ръчен часовник, призовах моята партньорка в престъплението Джордж, който разполага с цялото правилно оборудване. Минаха само няколко минути, докато Джордж скъса моливите ми.

табла-cut.jpg (skyword:220495)

Формата на таблото е завършена!

Та да!

Lorri-Dyner-положи-таблата-flat.JPG (skyword:220484)

Поставете памучния си валяк на земята и поставете таблата върху него.

Стъпка 3: Разбийте Батинг

За да се създаде мек спретнат външен вид на таблото ми, реших да използвам слой от памучен тампон. Видях много уроци по интернет, които призоваха за употреба на плътна пяна за свръх трогателен поглед, но ми се стори твърде сложно (да не говорим за непокорните и трудни за нарязване). Трябва да кажа, един прост слой от памучен тампон беше всичко, от което се нуждаех.

Намерих памук, ударен в моя местен занаят магазин само за няколко долара (можете да го намерите и онлайн).

За моя табла с две размери два пакета с лек памук от 46 “x 60” бяха идеални. Вие просто искате размер, достатъчно голям, за да покрие предната част на вашия табла.

Lorri-Dyner-материали-и-helper.JPG (skyword:220485)

Тя помага да се накара някой да ви чете книги, докато завършите проекта си.

Положих памучния тампон на земята и поставих таблото върху него. След това издърпах краищата около гърба и с помощта на моята щапелна пистолет, закопчана на всеки 6 инча, за да се уверя,.

След това отрязах всякакви излишни удари с ножиците си.

Lorri-Dyner-разтегателен плат-taut.JPG (skyword:220487)

Издърпайте тъканта, опъната, преди да я стегнете.

Стъпка 4: Време за плат

Това е най-вълнуващата част!

Поставете плата върху земята и поставете таблата върху нея. Уверете се, че шаблонът е прав и позициониран по начина, по който го искате. Също така, уверете се, че тъканта ви покрива цялата предна част на таблото, отгоре надолу.

След това издърпайте тъканта, опъната и закопчайте краищата на гърба.

Lorri-Dyner-задната част на headboard.JPG (skyword:220488)

Гърбът на таблото.

Прерязах излишната тъкан в гърба, защото исках таблата ми да се излее срещу стената. И вие също така ще видите, че в ъглите просто сгънах плата и го закопчах на място, почти като опаковах подарък за рождения ден.

Lorri-Dyner-пълен стая с изглед-2--1-.jpg (skyword:220493)

Таблата седи на пода и се изплъзва от стената.

За да “инсталирате” таблата, току-що поставих таблото на пода – изплакнах стената – и бутнах леглото до него.

Lorri-Dyner-фронталните-с-pillow.jpg (skyword:220494)

Едно табуретка за мечти на малко момиче.

Така че има го! Обикновена тапицирана табла за декорация в само няколко стъпки и само за няколко долара. Обичах този проект, защото беше забавно да експериментирам и сърцето ми беше поставено на “фантазия”, но следващия път мисля, че просто ще се придържам с форма на правоъгълник и ще намаля времето ми на работа наполовина. Научен урок!