зелени зърна-044-mld110634.jpg

Фотография от: Брайън Гарднър

Те са популярен зеленчук, но повечето хора, които броят зелен фасул като едно от любимите си зеленчуци, вероятно не знаят колко са здрави. Те просто харесват вкуса и кризата. 

 

Подобно на други зеленчуци, зелените зърна са добър източник на фибри, калий и фолат и са отличен източник на протеин, желязо и цинк. Те съдържат антиоксиданти, подобни на тези, които се срещат в зеления чай, известен също като катехини, които могат да подобрят здравето на сърцето и да помогнат за предотвратяване на рака и за предотвратяване на диабета. Освен това те също са добър източник на витамин С, който помага за борба с инфекцията и има защитни преимущества за нашата имунна система.

 

Една чаша, която сервира ½ инчови парчета, съдържа 30 калории и огромен 3,4 грама фибри. Само това трябва да е мотиватор за включването на зелен фасул в повече от вашата храна!

 

Зелените бобчета се предлагат почти целогодишно в супермаркетите, но пиковият сезон за свежи зелени и восъчни зърна е от май до септември. Замразените зелени бобчета са друг начин да имате здравословен зеленчук на ръка през цялото време, за вечеря, страни и др. И те са универсален, зелен фасул приемат вкусове наистина добре, тъй като кожата на боб може лесно да държат вкус. Опитайте ги в тези пет рецепти и също така проверете нашите други зелени рецепти боб.

greenbeans-0711med107220-ots005.jpg

Зелен фасул с домати, маслини и яйца

Четири съставки са всичко, от което се нуждаете, за да направите тази колоритна, вкусна салата. Яйцата добавят протеин. Доматите донасят здравословна доза от антиоксидантния ликопен и маслините от Каламата придават средиземноморски усещания на ястието, но да, това са зелените зърна, които са звездата! Тази салата свързва добре с всеки протеин и прави чудесен вариант за пикник на открито.

 

Вземете Зелените бобчета с Домати, Маслини и Яйца Рецепта

зелен bean quinoa salad

Фотография от: Краузе, Йохансен

Quinoa и зелен боб салата

Quinoa е високо-протеиново семе (което действа като зърно), което е опаковано с фибри, желязо, магнезий и рибофлавин. Също така съдържа антиоксидантите кверцетин и камферол, които действат като противовъзпалителни средства в организма. Вземете това супер зърно и го сдвоете с висококачествени фибри хрупкави зелен фасул, поръсени с магданоз и имате салата подходяща за вечеря или за следващото ви зареждане или барбекю.

 

Вземете рецептата Quinoa и зелен боб салата

med104417_0409_cfo001b.jpg

Сьомга със зелен боб и чесън

Моята работа за готвене у дома е сьомга. Сьомгата е здравословно сърце, високо в мазнините от Омега-3, за които е доказано, че подобряват здравето на сърдечно-съдовите, полезни за паметта и за кожата. Тази рецепта призовава за пържола от сьомга, който се приготвя в същата тигана, докато зелените зърна бързо се запържват, което води до бърза, задоволителна и здравословна вечеря. (Рецептата обслужва една, но двойна, тройна или четворна суми, за да направите вечеря за вашето семейство.) И използвайте тази лесна техника за готвене на зелен боб следващия път, когато искате бързо, ароматно зеленчуково ястие.

 

Вземете Сьомгата със Зелената боб с рецепти от черен боб

med104417_0409_bag004.jpg

Средиземноморска салата с зелен фасул и фета

Комбинацията от бели канелени зърна със зелен фасул в тази проста салата удря както влакното, така и протеина. Природно солената фета се компенсира от сладкия цитрусов аромат от пъпките портокали. Тази салата е перфектно балансирана с протеини, въглехидрати и мазнини, така че може да е пълноценно хранене или сърдечно и вкусно приготвено ястие.

 

Вземете средиземноморската салата със зелен фасул и рецепти Feta

edf_may06_bag_shrimp.jpg

Орцо и Зелен боб

Орцо, форма на късо нарязана паста, оформена като голямо зърно от ориз, създава идеална база за това просто ястие. Зелените бобчета внасят хрупкави, хранителни вещества и фибри. Скариди или други морски дарове биха допълнили това ястие, тъй като вкусовете са прости и не преувеличават.

 

Вземете рецепта Orzo и зелен фасул