boston terrier dog at womans feet

Fotografi af: Rebecca Nelson / Getty

Udover at være vores legekammerater, er vores kæledyr konstante kilder til komfort og ubetinget kærlighed, studier har vist, at ledsagende dyr kan lette depression og sænke blodtrykket. For folk der elsker dyr, er der få ulemper ved at være kæledyrsforælder.

Den store, som vi ikke konfronterer dagligt, er måske den værste del af kæledyrs ejerskab: Kendskabet til, at dagen kommer, når dit kæledyr ikke længere er med dig. Døden er en del af livet, og selv om vi er klar over det, når vi byder dyr velkommen til vores familie, er det lidt trøst, når dagen kommer. Kæledyr er vores familie, og den smerte, vi føler, når de går væk er reel. Her er nogle ting at huske, når du har at gøre med et kæledyrs død.

 

Pas på – og vær patient med – dig selv

“Nogle gange er folk overrasket over, hvor dårlige de føler efter et kæledyrs død, og de sammensætter de negative følelser ved at fortælle sig selv, at de ikke burde føle sig sådan”, siger Jennifer Breslow, en terapeut i privat praksis i New York, der specialiserer sig i rådgivning om kæledyrsforsinkelse. “Godkend at dine følelser er gyldige, og at dette er det første skridt i retning af at bevæge sig gennem dem.” Selvpleje er kritisk på dette tidspunkt; spise og sove godt, og træning kan hjælpe. “Du kan ikke fremskynde sorgsprocessen, men du kan sørge for at du tager dig af dig selv, så det er bedre rustet til at håndtere ubehagelige følelser,” siger hun.  

 

Det er ok, hvis det er svært

Venner og familie kan betyde godt, når de siger ting som: “Det er bare en kat” eller “Du kan altid få en anden”, men ikke alle forstår det store sted i vores hjerter, og husdyr opdrætter. “Erklære for dig selv, at dette er en betydelig obligation, og det er ok at virkelig kæmpe med dit tab,” siger Breslow. Kig til de andre dyreelskere i dit liv, som måske har en bedre forståelse af, hvad du går igennem. Og hvis din hunds skål eller din kattes tomme seng er for foruroligende, overvej at gemme dem – bare et stykke tid, siger Breslow. “Hvis det sparker op din smerte for at se disse genstande og fotos, skal du sætte dem væk, indtil du længere følger med i din sorgsproces.” 

 

Men nå ud for hjælp, hvis du har brug for det

Vi bruger mere tid sammen med vores kæledyr end nogle af vores menneskelige familie og venner. “Du ser sandsynligvis dit kæledyr meget oftere end din bedstemor!” Breslow siger. “Forbind dig med andre dyreelskere, som du ved, så du kan være omkring folk, der ‘får det’ og vil ikke mindske din oplevelse.” Du kan finde support på veterinærpraksis, som værtsberegningsgrupper eller i online supportfora. Mens du ikke kan – og bør ikke – sætte en tidsbegrænsning på sorg, hvis du har svært ved at fungere eller selvmordstanker, søg hjælp fra en terapeut. 

 

Gør det et læreligt øjeblik for dine børn

Et kæledyrs forbipasserende er en mulighed for at hjælpe børnene med at forstå, at døden er en del af livet. Brug et aldersmæssigt sprog til at være ærlig med børnene om, hvad der er sket – at oplyse din dyrlæge kan være nyttigt her, siger Breslow. Og del din egen sorg.Du kan model for dit barn, at det er OK at være trist og vred, når et forhold går tabt, og at disse følelser er midlertidige, “siger Breslow. På samme måde som selvpleje vil gavne dig i en tid med tab, vil opretholdelse af børns rutiner hjælpe dem; overveje at fortælle dit barns lærer hvad der foregår derhjemme. “Det vigtigste er at give plads til dit barns følelser, og navngiv de følelser, de måtte have, og lad dem vide, at hvad de føler – selvom det ikke er noget – er det godt,” siger hun. 

 

Udtryk dig selv, og ære dit kæledyr

“Opret noget!” Breslow siger. Kanaling af din smerte i kreativitet kan hjælpe dig med at føle dig bedre og ære din firbenede familiemedlem. “Du kan gøre det på nogen måde, der virker for dig,” siger Breslow. “Skriv et brev til dit kæledyr om hvad de betød for dig og medtag nogle af dine yndlingsminder. Eller lav kunst. … At skabe noget håndgribeligt kan også tilbyde en vis afstand fra dine følelser og sætte dig i kontakt med den del af dig selv, der er stærk og elastisk. “Når du er klar, overvej hvordan du husker dit kæledyr på en personlig måde. “Det kan være at skabe et hjørne i dit hjem for at holde billeder eller specielle ting, der minder dig eller dit kæledyr.” 

 

Tag din tid før du tager et andet dyr ind i din familie

Der er intet rigtigt eller forkert tidspunkt at få et andet kæledyr. Alle elsker sig på deres egen måde, så stol på din tarme for at fortælle dig, hvornår – eller hvis – du er klar. Din hund eller kat var unik – et nyt kæledyr vil være anderledes, ikke en erstatning. “Tillad tid til at sørge og ære det kæledyr du mistede og ikke tage et nyt kæledyrshjem som en måde at lette din smerte på eller forsøge at erstatte den du tabte”, siger Breslow.. 

 

Se på din tid med dit kæledyr som et privilegium

Åbning af dit hjem og dit hjerte til et dyr er ikke for alle, men du er en af ​​de heldige, der kunne. “Så meget som vi har smerter under sorgsprocessen, tror jeg de fleste mennesker er enige om, at de er villige til at udholde det, hvis det betyder, at de skal have det forhold, de gjorde med deres kæledyr,” siger Breslow. “Ikke alle ved, hvordan det er at dele en bånd med et dyr, og de af os, der gør det så heldige. Vores sorg viser, at dette var et forhold, der havde betydning. Vær taknemmelig for, at du havde dette dyr i dit liv og stoler på, at sorgen vil ende. ” 

 

 

[LÆR: Hvordan man opbygger en stærk bånd med dit kæledyr]