hælde-rød-vin-0215

Hvis der nogensinde var en ferie lavet til at drikke vin, er det Valentinsdag! Champagne er det klassiske valg, men rigdommen og dybden af ​​smag i røde vine fanger sjælen og ånden i ægte romantik. Hvilken slags par er du og din skat? Her er mine anbefalinger baseret på din romantik stil!

romeo-og-juliet-0215

For Romantikerne: Amarone

Romeo og Juliet har intet på dig og din elskede. De to skulle være, og planlægge at fejre med nok stearinlys og rosenblade til at sætte en episode af “The Bachelor” til skamme.

 

Amarone er en italiensk vin fremstillet i Veneto-regionen i Italien fra Corvina og Rondinella druer. Hvad gør en smuk Amarone så rig, lækker og kraftig, er at druerne tørres hele vinteren efter høst, hvilket koncentrerer deres sukker og smag. Amarone er vinificeret tørt – dette er ikke en dessertvin – men der er ingen fejl i dybden af ​​smag, fløjlsagtig tekstur og saftige mørkefrugtsmag, der er rent luksuriøse. Kig efter Amarone, der har en lille alder på det – og åbn den omkring en time før hældning. De bedste kan være dyre – men din valentine er værd at splurge!

 

Dem at prøve: Bussola Amarone della Valpolicella Classico 2008, Corte Sant’Alda Amarone della Valpolicella 2009, Terre di Pietra Amarone “Rosson” 2008

Til det klassiske par: Bordeaux

Sort og hvid, Bogey og Bacall, jordnøddesmør og gelé … nogle ting er kun beregnet til hinanden, og du og din honningplade lige deroppe med de legendariske duoer.

 

Hvilken rødvin er mere klassisk end Bordeaux? Disse vine er forskellige blandinger af de fem “Bordeaux-sorter”: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petite Verdot og Malbec. Bordeaux er så klassisk, at det er blevet et mærke drevet af notorisk høje priser fra de bedste slotte – men der er stadig overkommelige opdagelser, der skal laves. Pas på de Merlot-baserede vine fra Fronsac, Cotes de Blaye og Cotes de Castillon.

 

Dem at prøve: Chateau Vieille Cure Fronsac 2010, Chateau Les Bertrands 2010, Chateau Tertre de Belves 2010

landmand-og-kone-0215

Til miljøvenlig par: grønne rødder

Du deler en kærlighed til alt bæredygtigt. Hvis din fælles passion for planeten holder din kærlighed stærk, overraske din kærlighed med smag af nogle økologiske og biodynamiske vine. Der er fantastiske vinbutikker dukker op overalt, der specialiserer sig i disse typer af ‘bevidste’ vine, så tag en dag med det og hent nogle flasker til smag sammen.

 

Dem at prøve: Chateau Maris ‘La Touge’ 2011, Bodegas Monje Tinto Tradicional Tenerife Canary Islands 2009, Bourgueil Mi-Pente, Domain de la Butte 2010

scarlett-og-rhett-0215

Til Desirous Duo: Se til Spanien

Du kan bare ikke holde hænderne af hinanden, og al den varme og dampende kemi vil holde Signet “Ikke forstyrres” på din dør hele natten lang. Skru det op med en sexet, krydret rød! Der er bare noget om alle flamenco guitarer og tyrefægtning, der gør Spanien til en meget sultrig destination – og dens vine er ingen undtagelse fra reglen. Se efter vine fremstillet af druer som Tempranillo, Garnacha og Mencia. Ole!

 

Dem at prøve: Descendientes de José Palacios Bierzo Corullon 2011, Abadia Retuerta Sardon del Duero Selección Especial 2009, Mas Martinet Priorat ‘Menut’ 2010

Til det eventyrlystne par: Lambrusco

Lambrusco er det bedste fra begge verdener: Alt det sjovt og festivale af en mousserende vin med de livlige mørke frugter af en dejlig rød. Plus – det er billigt, så lager op! Serveret kølet, det er fabelagtig med en stor ost bestyrelse og virkelig fantastisk med alle ting chokolade!

 

Dem at prøve: Lini ‘Scuro’, Venturini Baldini, Medici Ermete