MarthaChefStepsGarlicHead2.jpg (skyword:224996)

Olitpa murskaamalla valkosipulia aioliin, jauhamalla sitä ripottelemalla leipää tai puristamalla sen pistävästi nautittavaksi gazpachoon, kohtaat väistämättömän askeleen: saat tämän aromaattisen alliumin pois ärsyttävästä, tahmeasta ihosta. ChefSteps Development Kokit Nick Gavin, Ben Johnson ja Riley Moffitt ovat omat menetelmänsä valkosipulin kuorintaan nopeasti ja helposti. Lue, ja kerro meille, kenelle puolestasi huomautat.

MarthaChefStepsGarlicThreeWays.jpg (skyword:224997)

Liota, murskata tai ravistaa sitä.

Liota Se

Nickin menetelmä on puhdas kolmesta. Koska kastelet käsiäsi veteen uudestaan ​​ja uudestaan, sormet eivät pääty hajuisiksi kuin valkosipuli tuntia myöhemmin.

 

Työkalut: Tämä menetelmä ei vaadi muuta kuin kulhoa ja jotain vettä hanasta.

 1. Irrota pää tai kaksi valkosipulia yksittäisiin kynsiin.
 2. Laita ne kulhoon ja täytä se tarpeeksi lämmintä vettä kattamaan valkosipuli.
 3. Anna neulaset muutaman minuutin rentoutua ja rentoutua.
 4. Valitse kynsi ulos vedestä ja irrota iho. Sen pitäisi irrottaa helposti; jos ei, anna valkosipuli liota hieman kauemmin.

Tuoreet kuoritut valkosipulit ja puhdas käsi. Mitä muuta haluatte?

 

Hajota se

Benin klassinen tapa on kaikkein herkimpi ja messikas, mutta se on nopea ja saattaa olla hauskinta. Käytä smashing-menetelmää, kun olet lyhyt ajallaan ja resepti vaatii murskattua valkosipulia – se on täydellinen aioli tai bruschetta.

 

Työkalut: Tukeva veitsi, jolla on laaja terä. Jotkut ylävartalon voimat eivät vahingoitu.

 1. Laita veitsesi litteä puoli koko valkosipulin päästä.
 2. Kämmenessä paina veitsellä alaspäin, kunnes pää pudotetaan kynsiin.
 3. Vedä kynsit erilleen, käytä sitten kämmentäsi ja veitsiä, jotta voit murskata ne erikseen.
 4. Liimaa kukin kynsi poistettu sen iholta.

Voilà! Kaikki kuoritut, murskatut valkosipulit, joita tarvitset suosikki salaattikastikkeesi tai yhden potin pasta.

 

Ravista sitä

Rileyn menetelmä on ravintola-suosikki, ja heti kun kokeilet sitä, näet miksi. Jos et halua tehdä ylimääräistä astiaa tai kaksi, ja sinulla on paljon valkosipulia kuorintaan, tämä on menetelmä sinulle. Shaking toimii parhaiten vanhempien valkosipulien kanssa, jolla on ollut aikaa kuivua; jos sinun on liian tuore, nahat eivät liiku yhtä helposti.

 

Työkalut: Tarvitset säiliön, jonka voit sulkea turvallisesti. Kokeile mason purkkia, mitä tahansa astiaa, jossa on muovinen pää tai cocktail-ravistin.

 1. Laita koko pää valkosipuli (tai pari niistä) ja sulje se tiukasti – et halua höystää valkosipulia kaikkialla keittiössäsi.
 2. Ravista säiliö niin kovaa kuin mahdollista.
 3. Avaa säiliö ja tyhjennä se työpinnalle.

Aluksi voi näyttää siltä, ​​että et ole tehnyt mitään, mutta tehdä sotku, mutta katso hieman lähempänä. Näet vaaleat, pienet korvat, jotka peittävät ulos ne paperiraakasten. Valkosipuli on käytännössä kuorittu.

 

Haluatko nähdä nämä kolme toimintatapaa? Katso alla oleva video ChefSteps-keittiöstä saadaksesi lisää tietoa valkosipulin kuorimisesta.