maalaus ceilings

Valokuvaus: Sara Story Designin hyvä

Etsitkö uutta tapaa päivittää huone? Harkitse sen viides seinää: katto. Ja jos et ole koskaan ajatellut ottavan suunnittelun inspiraatiota uusiin korkeuksiin – tai huomaat sen liian pelottavaksi – et ole yksin.

 

“Katto on tärkeä ja usein unohdettu elementti huoneessa”, kertoo New Yorkin sisustussuunnittelija Sara Story. “Kattoon maalaaminen dramaattisella tai hienovaraisella värillä kontrastiväristä seinistä antaa tilaa toiselle ulottuvuudelle ja lisää odottamattoman kierteen.” Olitpa haluavat muuttaa suuremman tilan viihtyisaksi den tai kirkastaa pienemmän huoneen, tässä miten maalaus katto voi olla äärimmäinen huoneenvaihtaja.

maalaus ceilings

Valokuvaus: Benjamin Mooren hyvä

KEHITTÄMINEN PIENIÄ TILAA 

Pienemmän tilan laajentamiseksi Benjamin Moore’n Hannah Yeo, Color and Design Expert suosittelee valitsemaan vaaleampaa sävyä edellä. “Tämä luo ilmavan vaikutelman ja voi visuaalisesti nostaa katon”, Yeo sanoo. “Se on hieno tapa tehdä huone näyttää suuremmalta ja pitemmältä varsinkin pienessä huoneessa tai alemmissa kattohuoneissa.” Voit myös valita kevyemmän sävyn, joka on pieni muunnelma seinän väristä. “Hiljainen kontrasti tuo syvyyttä ja ulottuvuutta rikkomatta olemassa olevien värien yhtenäisyyttä”. 

 

[LÖYDÄ: Jos Sinun pitäisi maalata seinät tumman värin]

 

LUOVA NIITÄ

Haluatko tehdä päinvastoin ja tehdä vaatimattomasta huoneesta intiimin? Yeon mukaan pienemmät tilat voivat todella olla täydellinen paikka tutkia tummempia värejä. “Runsas tummansininen tai syvä musta voi hämärtää huoneen rajat, joten se näyttää loputonta, mutta intiimeä.” Drummainen finaali Yeo suosittelee myös puolikiiltävää tai kiiltävää viimeistelyä. 

maalaus ceilings

Valokuvaus: Benjamin Mooren hyvä

KÄYTÄ VÄRI VALOISTA

Jos sinulla on tummempi tila, jonka haluat keventää, vaistosi voi sanoa, että haluat jättää katon valkoiseksi, mutta Kevin Sharkey, Martha Stewart Livingin EVP ja Design-päällikkö sanoisivat toisin. “Se vain tekee sen näyttävän synkältä ja surkealta, koska valkoinen ei käänny valkoiseksi tilaan, jossa on vähän valoa”, sanoo Sharkey. Sen sijaan valitset rikas, tyydyttyneitä sävyjä, jotka pitävät omat pimeässä tilassa, kuten Farrow & Ballin Vert de Terre ja Hay. “Nämä keltaiset voivat myös lämmittää tilaa.”

maalaus ceilings

Valokuvaus: Benjamin Mooren hyvä

ÄLÄ OVERTINK IT

Vaikka valitsisit valkoisen yläpuolisen tilan tummissa sävyissä, ei ehkä ole paras valinta, Yeo muistuttaa asunnon omistajille, että joissakin huoneissa valkoiset katot ovat ihanteellisia. “Älä tunne pakotettua käyttää väriä katolla”, hän ehdottaa. “Sen sijaan keskitymme saamaan oikean valkoisen. Valitse valkoinen, joka jakaa samanlaiset alivalot kuin seinän värit saumattoman värivirran mukaan. ” 

 

[SEE: Kuinka maalaa kauempaa liikkuu tässä olohuoneessa]

 

FINISH STRONG

Viimeistelyssä Yeo sanoo, että optimaalinen kiilto voi toimia myös rohkeammilla valaisimilla: “Korkea kiilto kauniin kattokruunun yläpuolella voi tehdä ruokasalasi paistaa.” Muista kuitenkin muistaa, että suuret korot ovat taipuvaisia heiluttaa enemmän valoa, joten jos sinulla on puutteita, et halua kiinnittää huomiota, saatat olla parempi kuin kiiltävä. 

 

Jos haluat korostaa huoneen, joka saa jo runsaasti luonnonvaloa, Story ehdottaa lakille valintaa. “Suuremmissa tiloissa voisin lakkauttaa katon korostaen, kuinka valo heijastaa pois suuremman tilavuuden tilasta.”

maalatut-katot-beige-md106055-shot1-22771.jpg

HUOMAA KAIKKI TIETOA

Jos huoneesi seinät on koristeltu ylimääräisillä huonekaluilla tai taideteoksilla, maalaamalla katot samanvärisenä kuin seinät auttavat pitämään keskittyä sisustusosoitteeseesi. 

 

Sillä välin, jos huoneessa on monimutkaisia ​​listoja, alustan kattoja tai muita arkkitehtonisia piirteitä, Yeo sanoo, että katon tumma sävy voi auttaa parantamaan näitä ominaisuuksia. “Käytä leikattuna värin vastakkaista väriä, jotta kauniit yksityiskohdat ponnahtaa”, hän sanoo.